Ruiterkampen

Beste kamp(st)er(s),

Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit op het ruiterkamp van Manege 't Hoefijzer.

Hier vindt u alle informatie terug die u nodig hebt over het kamp. Indien u na het lezen van deze brief nog vragen heeft, kan u zich steeds wenden via het nummer 0479/605295 of via info@hoefijzer.be.

Onze ruiterkampen richten zich van beginnende ruiter(tjes) tot gevorderde ruiters van 6 tot 18jaar. In aangepaste groepen krijgen ze praktijklessen van rijden, voltige, ...tot verzorgen van de paarden. Daarbij komt nog een beetje theorie van hoefslagfiguren, toiletteren ... tot voeding van paarden.

De avonden zijn vol variatie: spelletjes, sportieve activiteiten, zwemmen ( in ons verwarmd buitenzwembad), film, fuif, ....

De jongeren hebben de mogelijkheid ter plaatse te overnachten in onze verzorgde slaapzalen met sanitair.

Ze krijgen ontbijt, warme middagmaal en avondmaal  die allen ter plaatse klaargemaakt wordt in onze eigen uitgeruste keuken.

Onze montitoren zijn gediplomeerde lesgevers of kleuterleidsters, regenten of studenten. Ze zijn hier allen kind aan huis.

Enkele nuttige informatie:

Aankomst en vertrek: U wordt verwacht op maandagvoormiddag tussen 9u00 en 11u00. We vragen u om zich eerst aan te melden in het bureau vooraan, om eventuele medische zaken te regelen en om mogelijke bijkomende kosten af te rekenen. (zonder koffers). Nadien kan men met de wagen naar achter rijden om zo alle koffers en spullen naar de kamers te brengen. In de kamers bevindt zich de leiding die zich zullen ontfermen de kinderen en de kamers. U kan gewoon de valiezen op de kamers zetten, dan zorgen wij, wanneer iedereen aanwezig is, dat ieder z'n bedje volledig in orde gezet wordt.

Terwijl we wachten totdat alle kindjes aanwezig zijn, starten we al met een kennismakingsactiviteit. Zo kan u al afscheid nemen van je ouders, broers/zussen, ...Na het afscheid geeft de kampleiding nog wat uitleg over het verloop van de week en maken we een volledige rondleiding, 

Het kamp eindigt op vrijdag 17u. Om 15u00 starten we nog met een korte demonstratie waar u als ouders en/of familie van harte welkom bent.

Betaling kamp: U kan het kamp cash betalen bij aanvang van het kamp of u kan het overschrijven via het rekeningnummer BE 51293-0462794-62 (met de vermelding naam deelnemer)

In geval van annulatie of ziekte gelden volgende afspraken:

Annulatie: wanneer een deelnemer tot 4 weken voor aanvang van het kamp annuleert, wordt 10% van het inschrijvingsgeld gevraagd. Wanneer de deelnemer na bovenstaande tijdspanne annuleert wordt 50% van het inschrijvingsgeld gevraagd.

Ziekte: Met een medisch attest wordt 20% van het inschrijvingsgeld gevraagd of de deelnemer kan de inschrijving verplaatsen naar een andere kampperiode binnen hetzelfde jaar.

Bij onderbreking van het kamp door ziekte of ongeval, ...  De deelnameprijs wordt berekend op weekbasis. Aangezien bij afwezigheid van de deelnemer de vast kost (lesgevers, eten, ...) onveranderd blijft en de vrijgekomen plaas ook niet door andere deelnemers ingenomen kunnen worden is het voor ons niet mogelijk een korting te voorzien. Wel wordt er een compensatiebon gegeven om te verplaatsen naar een eventuele andere periode. 

Eventuele bijkomende kosten: Aangezien we liever met geen geld tussen de kinderen zitten, werken wij met een drankkaart. Deze kaart komt op €15 en is goed voor 10 frisdranken en/of chips. Water is er te verkrijgen zo veel als ze willen. Mocht de kaart op het einde van de week niet opgebruikt zijn, dan krijgt u gewoon overig bedrag terug. Indien ze niet voldoende hebben met één kaart kan er nog altijd een bijgekregen worden en kan u deze op vrijdag gewoon afrekenen.Verder hebben ze bij ons geen zakgeld nodig. 

Indien er een brevet georganiseerd wordt tijdens het kamp: Het aankopen van een brevettenboek is niet verplicht, indien gewenst kan men dit aankopen voor €15. De prijzen van de brevetten :herexamen €20 / A brevet €30 / B brevet €35

Verdere info: Kinderen jonger dan 12j kunnen een bewijs van deelname krijgen na afloop van het kamp. Dit kan op het bureau aangevraagd worden. Alle deelnemers kunnen ook bij hun ziekenfonds een attest verkrijgen dat door ons ingevuld moet worden om zo een deel van het inschrijvingsgeld te kunnen recuperen.

Deelnemers dienen siskaart en identiteitskaart zelf bij te houden in hun koffer.

Vegetariërs of personen die een bepaald dieet moeten volgen dienen dit op voorhand mee te delen!! U mag altijd zelf vervangende producten meebrengen.

Als u post wenst te sturen naar uw kind(eren) kan u dit gewoon doen op Manege 't Hoefijzer, t.a.v..... , Dreef 14, 9255 Buggenhout of via mail info@hoefijzer.be t.a.v....

Eventueel bezoek: Is mogelijk op woensdagavond vanaf 19u - 21u.  Wij wensen uitdrukkelijk te vragen dit te respecteren om zodoende de dagorde of lopende activiteiten in de war te brengen en dit leidt vaak tot heimwee. 

GSM is niet meer toegelaten tijdens het kamp! U kan steeds het gsm nummer vragen van de monitoren indien u iets wenst te weten van uw zoon/dochter. Alvast bedankt voor uw begrip! ;-) 

Wenst u een eigen paard mee te brengen op kamp dan dien je zeker en vast contact op te nemen 052/354148 of via mail info@hoefijzer.be om te bespreken wanneer je je paard/pony wenst te brengen en terug te komen ophalen. Graag ook een kopie van paspoort of mutatiedocument en van de inentingen tegen griep/tetanus (verplicht). De prijs van de stalling is afhankelijk van aankomst en vertrek.(€10/dag)

  

 

Volg ons

Facebook icon

Recente Artikels

published 2 jaar 1 maand ago
published 4 jaar 1 maand ago